BEWUST zyn
voorbij je eigen horizon
een website van
Zoals je ongetwijfelt ziet zijn we pas gestart met het ontwerpen van deze nieuwe en jongste website van KarMaatje. De doelstelling van BewustZYN presenteren we spoedig. Wekken we jouw nieuwsgierigheid dan zien we je graag terug. Marcus & Kaatje Muller
Sinds jaren zijn wij, Marcus en Kaatje onder de naam KarMaatje bezig met bewustzijn. Of het gaat om gezonde voeding, levensstijl en reizen waarbij mensen in de kern worden geraakt en waar plaats gemaakt mag worden voor elke emotie die op dat moment ontstaat. In de afgelopen jaren hebben we vele mensen mogen ontmoeten die bezig zijn met bewustwording, spiritualiteit in allerlei vormen. We hebben midden in de nacht een maanmeditatie volbracht in weer en wind aan de zee. Workshops, inwijdingen ontvangen, drums gemaakt, op beurzen gestaan en bezocht, lezingen, gesproken en geluisterd. Ervaringen gedeeld, een boekje mogen schrijven en vele biologische maaltijden en diners verzorgd met ons project 'onze blije tafel'. Ontspanning en intuïtieve massages gegeven en diverse behandelmethodes mogen ervaren. We hebben grenzen verlegd. Ontmoetingsdagen georganiseerd waarbij we therapeuten de kans hebben gegeven om uit te leggen wat ze doen, wat hun stichting doet, mensen laten proeven van methodes waarvan ze wellicht (ooit) hebben gehoord. Door de reizen van Engeland zijn we meegenomen naar de historie, mythes en sagen. Geleerd van wat de natuur ons te vertellen heeft, en ons heeft geleerd wat de kracht van overleven is. We hebben beproevingen mogen doorstaan, de overgang in de ogen mogen aanschouwen. Ons kind-Zijn mogen beleven en rivieren met onze tranen doen vullen. De kracht van het oude spirituele mogen voelen en gedeeld met de mensen die we hebben begeleid tijdens onze groepsreizen. We houden op met zoeken en volgen slechts nog ons gevoel. Tenslotte spreken we onze dankbaarheid uit voor de zovele leermomenten en geschenken die ons zijn aangereikt en hebben mogen ontvangen. Met deze woorden mogen en kunnen we zeggen dat we verder mogen naar een volgende fase in ons aardse bestaan, een fase van echt bewustzijn.
Introductie
bewustzyn
over ons
Marcus
Kaatje
tekst volgt nog, even geduld
tekst volgt nog, even geduld
Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, doch dat we telkens weer opstaan als we struikelen. Confucius
Los moeilijke dingen op als ze nog gemakkelijk zijn. 
Het geheim van de verandering is om je energie niet te richten op het bestrijden van het oude, doch op het realiseren van het nieuwe. Socrates
Dagelijks zijn we bezig met bewuste keuzes die we maken in ons leven. Niet elke keuze is altijd eenvoudig, is de keuze gemaakt op eigen intuïtie of op collectief gedrag. Maak je jouw keuze vanuit je hart of geheel gebaseerd op het denken, of maak je een samenspraak tussen deze twee. Balans is hierbij erg belangrijk. De Y in het woord bewustzYn staat voor de splitsing. Een splitsing waarin we zelf mogen bepalen waar we heen willen gaan. Of heel misschien sta jij wel op het  punt, op het punt net voor de splitsing. En wil je nog even geen keuze maken, er gewoon even blijven staan. Stil staan bij de weg die we al hebben afgelegd en waar we nu zijn, hier en nu. Wat heeft het je gebracht, of wellicht doet dit er nog niet aan toe. Je bent er. Jij hebt die weg al afgelegd Het doel met bewustzYn is om balans te creeren tussen de wereld van hogere sferen en het hedendaagse. We kunnen zo wel in een bepaald bewustzijn leven, echter zijn we wel altijd bewust van de acties die we ondernemen?  Een oud spreekwoord zegt dat we beter kunnen voorkomen dan later genezen. Als je dus nog bewuster wordt met de dingen van alledag, komen we minder vaak in een situatie om het op te lossen of uit te leggen. Het mooie ervan is dat we veel allang weten, alleen soms zijn we het even weer vergeten. Doormiddels van dit platform bewustzYn helpen we elkaar, niet op een afstand, nee door er bewust te zijn.
bewustzYn
We hoeven ons zelf niet altijd te veranderen, accepteren en (h)erkenen hoe je bent. Weet dat jij er bewust mag zijn. Jouw zelfwaarde, jouw emoties: vreugde, verdriet en zelfs boosheid mag er zijn. Wetend met respekt dat ook een andere medemens deze emoties heeft. Hoe duidelijk zijn we naar elkaar, we hebben geluisterd doch hebben we elkaar ook begrepen. Zijn we er bewust van hoe een ander zou kunnen reageren op de reactie van jou? Hoe goed deze ook bedoeld is. Zijn we bewust hoe emoties kunnen ontstaan en waarom er soms anders wordt gereageerd als dat we hebben verwacht. En ja, we mogen soms verwachtingen hebben. Zeg nu zelf, als ik bij de bakker een brood bestel en heb afgerekend, mag ik toch wel verwachten dat deze mij een brood overhandigd als ik in de winkel sta. Als men zegt: “ik ben in blijde verwachting.”, verwachten we dan toch echt een lief mensenkind.
pagina wordt vervolgd